By: haslin nordin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Saturday, 5-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nur Adibah Wedding....

 
 
 
View all 163 photos...
Congratz to my niece....


Sunday, 12-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Edinburgh Day1

 
 
 
View all 18 photos...
Day 1 @ Edinburgh, we walk around the city and visiting the castle. Enjoying the view... then walk along the Royal Mile enjoying Edinburgh architecture and culture...


Saturday, 11-Oct-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
KLIA - Bahrain - Paris - Edinburgh

Dalam bas dalam perjalanan ke hotel di Bahrain.
po-z kat hotel di bahrain, tengah tunggu bas nak ke airport.
Penat tunggu flight delay
View all 11 photos...
Hari yang dinantikan akhirnya tiba... rancangan yang telah dibuat sejak awal tahun (tak salah aku seawal Februari 2008) akhir terlaksana jugak. Aku, po-z dan sitah meet up at KLIA around 10.00am. aku dan suami ditemani mama and ayah yang hantar kitaorg ke KLIA.. perghhh.. teringat plak masa nak hantar sambung belajar dulu...

we met up @ McD KLIA.. sempat jugaklah kalau nak breakfast... then kitaorg terus check in kat kaunter.. aku dah lupa dah kaunter berapa tapi flight kami adalah Gulf Air, transit di Bahrain then heading to Paris. Ini first time aku guna Gulf Air.. wondered how's the service. Lepas check in, ada beberapa minit untuk aku dan po-z sarapan sebelum masuk ke departure hall... hmmm.. tak sabar rasanya nak merasai kembali suasana sejuk udara eropah.. dah lama rasanya ditinggalkan kenangan yang dulu.

semasa menunggu di departure hall, kami sempat berborak-borak mengenai 'hal-hal semasa'.... tengah sibuk-sibuk borak, po-z dah hilang.. aku bukannya boleh tengok laki aku tu takda.. puas mencari, rupa-rupanya dia dia jumpa ada beberapa orang bebudak Melayu. po-z kata bebudak tu kebanyakkannya keje kat middle east..Dubai. Our flight delay about 1 hour.. hmmm.. first impression aku, dah tak baik dah ni.. anyway after 1 hour waiting akhirnya kami depart to Bahrain...

Aku pernah juga bertanya Bahrain ni apa negara nyer..? rupa-rupanya Bahrain juga.. kecik ajer negaranya... dalam 6-7 jam perjalanan di dalam kapal terbang, kami mendarat jua akhirnya.. jam di Bahrain pukul 4++ petang. sesampai di dalam airport, aku dah panik kejap sebab sepatutnya kitaorang transit ajer.. tapi flight ke Paris pukul 1.30 pagi keesokkan harinya.. kitaorang pergi ke kaunter Gulf Air dan tunjukkan voucher yang dapat dari agency tempat yang kitaorang beli flight tiket di KL. That fella said we have to go to the other counter to get us to the hotel sebab kalau transit melebihi 8 hours they have to give us an accommodation. well, atleast we can freshin' up. After queing for almost an hour and saw orang Arab gaduh ngan mat salleh about flight delay... hmm.. what a drama.. something that i cannot forget. we finally got our reservation. a small bus took us to the hotel and pick up back around 10pm for our next flight... rupa-rupanya ramai juga Malaysian yang the next flight is on the next day. dalam bas, sempat jugalah berkenalan dengan seorang awek ni.. dia keje kat Bahrain.. aku agak orang gomen la ni.. takpun orang minyak.. hehehe.. sampai hotel, lepas dapat kunci bilik terus landing kepenatan.. hubby aku sempat juga tengok-tengok bilik.. aku dah melepek kat atas kerusi and terus buka tv.. sekali cerita arab da.. janji dengan sitah dalam pukul 8 nak makan malam kat bawah. akhirnya aku terlelap.. bangun-bangun je dah pukul 9pm. kelam kabut kitaorg dibuatnya.. siap2 terus pergi bilik sitah.. rupa2nya sitah dah makan.. kena makan cepat sebab dia nak makan ubat. puas dia ketuk pintu bilik kitaorg.. dah tido mati mana nak dengar.. dalam pukul 10 lebih.. bas tadi datang ambil kitaorg ke airport.. kali ni dalam bas takda Malaysian pun.. banyak mat salleh la..lepas check in, tunggu la kat hall 16...

sekali lagi dugaan datang. flight delay lagi. dari hall 16 tukar ke hall lain... lepas tu dari 1.30am departure time tukar ke 4am.. ok boleh sabar lagi la... lepas tu diaorg buat announcement, flight yang sepatutnya ke Paris terpaksa dibatalkan kerana kapal terbang rosak. ada technical problem.. kena tunggu flight dari London sampai and use that flight to Paris. But the flight will arrive around 6am.. hmmm.. delay lagi.. sebab dah tunggu lama sangat dalam airport yang sejuk.. dan ramai juga passenger yang dah berumah tangga kat dalam airport tu, Gulf Air gave us selimut dengan free food.. nasib baik bagi makan kalau tak aku dah mengamuk dah... paling aku kesian pada budak-budak kecik.. satu lagi sitah.. dah lah demam.. flight buat hal pulak...

akhirnya flight depart around 6.30am to Paris. we arrive at Paris lebih kurang pukul 12 tghari waktu tempatan. Nasib baik flight ke Edinburgh aku booked petang.. kalau tak terlepas la flight kitaorng.. lain pulak ceritanya.. sementara nak menunggu flight ke edinburgh, sempat jugak kitaorang lepak2, freshin' up dan makan-makan kat airport CDG tu...

Sampai Edinburgh late evening... we wait for Sitah's friend Adifitri a.k.a Botak somewhere around a junction nearby Mitch's apartment. But because of weather yang sejuk sangat, we decided to wait inside McDonald nearby.. at least bleh pekena kopi secawan dua.

con't


Saturday, 26-Jul-2008 11:30 Email | Share | | Bookmark
PERTUNANGAN AIN + YUSRY

nurul ain razali
ain & yusry
ain+frenz
View all 23 photos...
congratulation to ain + yusry for their engagement...


Saturday, 1-Sep-2007 12:25 Email | Share | | Bookmark
Majlis Bertandang Iman

with si tembam aufa
groom... my brother
bride


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net